Traditioner

De følgende sider er beskrivelser af vores faste arrangementer og traditioner i børnehaven.

Du kan læse lidt om, hvad vi laver og hvorfor.

Fastelavn

TraditionerBørnene skal ikke have fastelavnstøj med hjemmefra. Vi laver udklædninger sammen med dem. Børnene bestemmer selv, hvad de vil være. Derefter hjælpes vi ad med at sy, klippe, male osv. Vi oplever, at de hjemmelavede kostumer er med til at forhindre konkurrence og skuffelser hos børnene.

I den periode tøjet bliver lavet, følger de meget med, også når de andre børn, laver deres kostume. Børnene stifter bekendtskab med nye materialer, feks. når de skal sy på symaskine eller lave våben.

Fredagen før fastelavn slår vi katten at tønden.

Vi bider også til bollen.

Børnene kan derefter tage deres kostumer med hjem.

Jul

Hvert år laver børnene julegaver. Vi vil gerne lære dem glæden ved at give gaver, som de selv har lavet og de kan opleve spændingen ved det at have hemmeligheder.

Først i december har vi et familiearrangement, kaldet “Juletur”. Denne dag har vi flere gange været heldige at få besøg af Julemanden, som har delt godter ud.

Fødselsdage

TraditionerNår et barn har fødselsdag, starter vi efter frugt med, at fødselsdagsbarnet hejser flaget. Vi synger fødselsdagssang og råber hurra.

Bagefter bager fødselsdagsbarnet boller sammen med et par andre børn.

Førstehjælp

Hvert år har vi et “Førstehjælpskursus” for de ældste børn.

Børnene lærer om:

Anatomi

Hvad der er farligt

Hvordan man undgår ulykker

Og ikke mindst hvad de skal gøre hvis der alligevel sker en ulykke.

Maddag/legetøjsdag

TraditionerI hverdagen må børnene ikke have legetøj med i børnehaven, i stedet for holder vi nogle legetøjsdage, hvor børnene må tage et stykke legetøj med i børnehaven.

Det nyder de meget – og de er gode til at lade de andre prøve at lege med det, de har med.

Engang imellem har vi maddag. Så laver vi enten varm mad eller frokostbord. Børnene er med til at bestemme, hvad vi skal spise, og nogle børn hjælper med at skære grøntsager osv.